Granátové jablko – základ zdraví

Ačkoliv se postupem času náš jídelníček mění a zařazujeme do něj i exotické ovoce, granátové jablko je stále ještě opomíjeno a přehlíženo. Přitom se jedná o voňavé a chutné ovoce, které je plné  zdraví prospěšných látek. Aktivně se využívá například v kavkazské kuchyni, například v ázerbájdžánských restauracích.

Pár kratičkých faktů o granátovém jablku

GranatoveJablko-ParKratkych

Granátové jablko roste na keři či stromě menšího vzrůstu. Nazývá se granátovník obecný nebo marhaník granátový. Roste především ve Středomoří, ale také v Itálii či Chorvatsku. Pod tvrdou slupkou kulatého plodu se ukrývají chutné kuličky plné šťávy. Plody granátového jablka se skládají z 80% z vody, ze 20% jsou tvořeny látkami jako sodík, draslík, vitamin B1, B2, B3 a také vitaminy C, E,
fosfor, chlór, mangan, křemík, hořčík, vláknina, železo, kyselina citronová a jablečná, flavonoidy, taniny a další. Granátové jablko lze konzumovat syrové, ve formě džusu, ale i v teplých
pokrmech a moučnících
.

Granátové jablko a jeho vliv na naše zdraví

GranatoveJablko-GranJablkoAJehoVliv

Granátové jablko působí na lidský organismus skutečně blahodárně. Je velice efektivním antioxidantem, pomáhá zabránit usazování škodlivých radikálů v těle. Pomůže vyrovnat kyselé prostředí v žaludku, má velký vliv na zdravé cévy, správný krevní tlak. Je také skvělým způsobem, jak nabudit svůj imunitní systém.

Granátové jablko zpomaluje stárnutí buněk, upraví vaše zažívání a trávení, podporuje správnou činnost ledvin, urychlí léčbu zánětů a zároveň působí jako prevence.

Je nejvyšší čas se vypravit do obchodu pro chutné kusy granátového jablka. Vybírejte si plody, které nejsou zmačkané, nahnilé či dokonce plesnivé. Červená barva slupky nesmí být nikde přerušena. Ochutnat granátové jablko můžete i v nekonečném množství receptů, nebo, chcete-li konkrétní tip, v restauraci v Českém Krumlově s názvem Leyla.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *